BELJAKOVINSKE HRUSTLJAVE REZINE (ČOKOLADA - ARAŠIDI)

Objavljeno dne 06.04.2020
Kategorije: Članki , Recepti , Zdrava prehrana

proteinske rezine

Sestavine za rezine:

  • ¾ skodelice arašidovega masla
  • 3 žlice deviškega kokosovega masla
  • 1 žlica orehovega olja
  • 1/3 skodelice javorjevega sirupa
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • ščep soli (v primeru, da arašidovo maslo ni že slano)
  • ½ skodelice VeggieStyle beljakovin z okusom vanilije

 

Na blagem ognju vse raztopite in mešajte dokler ne dobite lepe kremaste mase. Nato dodajte 3 skodelice riževih napihnjencev, vse zmešajte in enakomerno razporedite v malce višji pekač obložen s papirjem za peko. Postavite v hladilnik, da se masa ohladi.

 

Sestavine za čokoladno glazuro:

 

  • 100 g temne kakovostne čokolade
  • 2 žlici javorjevega sirupa

 

Na blagem ognju nad vodno kopeljo raztopite čokolado in dodajte javorjev sirup.

Čokoladno glazuro razporedite enakomerno po ohlajeni masi in postavite v hladilnik, da se rezine strdijo. Rezine razrežite na enake kose.

Če želite popestriti okus, dodajte po vrhu malo grobe soli.

 BELJAKOVINSKE REZINE

Dober tek :)

Navdih sva dobila po receptu Ambitious kitchen.

Sorodne novice:

Delite med prijatelji: